Op maandag 30 juni is ook voor de Heistse sportdienst de zomervakantie begonnen. Het belooft voor hen een drukke zomer te worden, met tal van themasportkampen, sport-specifieke kampen en regiosportkampen voor kinderen en jongeren. In deze eerste week nemen maar liefst 75 kleuters deel aan de ruimteweek en 100 kinderen aan de avonturenweek, waarbij de uitstap naar Aventure Parc letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt is.

Ook de rest van de zomer staan er nog verschillende sportkampen op het programma waar in totaal zo’n 1.415 kinderen aan deelnemen. Enerzijds zijn er de themasportkampen die volledig georganiseerd worden door de Heistse sportdienst. Enkele thema’s die aan bod komen voor de kleuters zijn: circus, dieren, jungle en toveren. Voor de oudere kinderen zijn er weken rond extreme sporten, balsporten en teamsporten.

Anderzijds zijn er de sportkampen in samenwerking met externe clubs. Op het programma staan een gymkamp i.s.m. Arduas gym, een handbalkamp i.s.m. de Heistse Handbalclub, danskampen i.s.m. Danscentrum Movere en Dansstudio Kick-It, een vis-3-daagse i.s.m. visclub Zout & Zout en een voetbalkamp i.s.m. Sportrakker.

Voor de G-sporters uit Heist-op-den-Berg en omstreken wordt er ook een G-sport-3-daagse georganiseerd van 12 tot 14 augustus.

Een uitgebreid aanbod dus, waarmee de Heistse sportdienst de 9 weken van de zomervakantie volledig vult. Hier en daar zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie nog interesse heeft kan contact opnemen met de sportdienst op 015 75 86 57.